Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 10 maart 2018

D66 op campagne #GR18

We gaan alweer de laatste anderhalve week van de verkiezingscampagne in!

De afgelopen weken is D66 druk op campagne geweest met vele straatacties in alle kernen en buurtcentra, net als de afgelopen vier jaar. Van Steenen Brug tot de Markt van Wijk bij Duurstede zijn we ook zichtbaar aanwezig geweest met onze campagnekar. Ondertussen is ook de online campagne van start gegaan, staan we in de kranten en heeft u onze posters kunnen spotten in de bushaltes verspreid over de gemeente.

Debatten

Daarnaast organiseerden we zelf samen met het Revius en de VVD een maatschappijleerproject. Hierbij maakten jongeren uit Havo 4 en T3 kennis met de lokale politiek. Dit project werd op 8 maart afgesloten met een groot jongerendebat. D66-lijsttrekker Bart van Asperdt ging onder andere in debat met SP’er Jeroen Brouwer over een zwemvoorziening in de gemeente.

Op vrijdag 9 maart vond het Groendebat plaats, georganiseerd door VNMW. Namens D66 deed Marc Gnodde mee. Hij gooide hoge ogen met zijn kennis over dossiers als de Bosscherwaarden en zijn pleidooi voor meer biodiversiteit. Voor en na afloop van het debat mocht het publiek in een zogenaamde ‘vertrouwensmeter’ invullen. Zo konden zij aangeven in hoeverre zij op het gebied van natuur, landschap en groen vertrouwen hadden in elke partij. Groen stond voor veel vertrouwen en rood voor weinig. In onderstaande afbeelding valt ook terug te zien: Het vertrouwen in D66 is meer dan verdubbeld!

De komende dagen zullen er nog verschillende activiteiten plaatsvinden. Zo gaat Bart van Asperdt op 12 maart in debat met PCG-lijsttrekker Hans Marchal op RTV Utrecht. En op zaterdag 17 maart vindt de traditionele verkiezingsmarkt plaats op de Markt in Wijk bij Duurstede.

Houd onze social media in de gaten en deel en like vooral onze berichten!

Hopelijk komen we ook u binnenkort tegen op straat. Mocht dat niet lukken, neem dan gerust contact met ons of één van onze kandidaten op.

Klik hier voor een foto-overzicht van al onze activiteiten tijdens #GR18.