Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 18 maart 2018

D66 tekent Wijks Regenboogstembusakkoord

Op vrijdag 16 maart was voorzitter van COC Midden-Nederland, Simon Timmerman te gast in Wijk bij Duurstede.
In de trouwkamer van het gemeentehuis zag hij erop toe hoe D66 samen met de VVD, GroenLinks en WijkNu het Regenboogstembusakkoord tekenden.

LHBTI+* Beleid
Met 4 partijen ondertekent de helft van de politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen het akkoord. D66 is daar blij mee, want op die manier vergroot de kans dat er de komende 4 jaar ook echt aandacht wordt besteed aan de diversiteit in de gemeente en in het bijzonder de veiligheid en vrijheid van LHBTI+’ers in de gemeente Wijk bij Duurstede. Namens D66 waren lijsttrekker Bart van Asperdt en de #2 op onze lijst Max van der Meer aanwezig. Van Asperdt: “Er is in Nederland nog heel veel te behalen als het gaat om de acceptatie van homo’s of transgenders. Ik kijk bijvoorbeeld  op de werkvloer, waar homofobie en transfobie niet zeldzaam is. De gemeente moet als werkgever echt aandacht besteden aan een goede sfeer op de werkvloer voor iedereen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook Van der Meer, zelf openlijk transgender,  ziet een belangrijke rol weggelegd voor de gemeente: “Soms denken mensen dat LHBTI+ vraagstukken alleen belangrijk zijn in grote steden, maar niets is minder waar. Voor mijzelf en vele anderen is het mooie aan Nederland dat je weet dat de overheid en de politie achter je staan. Iets wat in veel landen niet vanzelfsprekend is voor minderheden. Het is dus belangrijk dat ook in kleine gemeenten medewerkers van de politie, het onderwijs en de gezondheidszorg goed geïnformeerd zijn over de diversiteit die ons land rijk is. Ook in kleine gemeenten moet uitgedragen worden dat LHBTI+’ers er mogen zijn!”

Inzet D66
D66 is een partij die zich al vanaf de oprichting en in alle lagen van de politiek inzet voor de vrijheid van alle mensen en de emancipatie van minderheden. D66 hoopt nu ook in Wijk bij Duurstede het verschil te maken en zorgen dat iedereen zich thuis voelt en vrij voelt in de gemeente. Met de hulp van belangenorganisaties kunnen we we goed beleid realiseren dat hieraan bijdraagt. Al onze kandidaten steunen LHBTI+’ers zichtbaar.

Voor meer informatie over hoe D66 Wijk bij Duurstede LHBTI+’ers een stem geeft klik hier

*LHBTI+ staat voor Lesbiënnes, Homo’s Bi’s, Transgenders en Interseksuelen. De + staat voor alle andere genderidentiteiten en seksualiteiten.