Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 11 april 2018

Coalitie VVD, GL en PCG in de steigers

Met een hoge opkomst (61,56%) zijn VVD, PCG en Wijknu als grote winnaars uit de stembusstrijd van 21 maart 2018 gekomen. D66 vindt het bijzonder jammer dat de partij zelf terugviel naar 1 zetel. Raadslid Bart van Asperdt hier over: “Dat is jammer. Als je kijkt naar ons programma, onze campagne maar vooral ook naar ons werk van de afgelopen 4 jaar dan balen we er gewoon van dat we verloren hebben. Maar we zijn tegelijkertijd ook trots op de 912 op ons uitgebrachte stemmen, ruimschoots goed voor 1 zetel. Er is blijkbaar in onze gemeente¬† een solide electorale¬† basis voor het sociaal-liberaal gedachtengoed en dat gaan we komende jaren uitbouwen.”

Formatie nieuw college
De formatie wordt nu geleid door de VVD. Er wordt gewerkt aan een coalitie van VVD met GroenLinks en PCG. Bart van Asperdt hier over: “Dat er gewerkt wordt aan deze coalitie, is begrijpelijk en doet recht aan de uitslag van 21 maart, met uitzondering van WijkNu. Deze partij heeft flink gewonnen, maar zit niet aan tafel. Dat moet voor hen een bittere pil zijn. Felicitaties zijn er ook. Winnaar VVD heeft een niet geringe prestatie neergezet en felicitaties zijn dan ook op zijn plaats.”

Meer weten over de formatie? Klik hier

Meer weten over de nieuwe fractie en de portefeuilleverdeling binnen de fractie?   Klik hier

Meepraten? De fractievoorbereidingen van D66 zijn openbaar en staan aangekondigd op de agenda, klik hier